top of page
Zoeken
  • maudvdmeer

Vitamine K2

Bijgewerkt op: 4 nov. 2022

Vitamine K2 blijkt enorm belangrijk bij het aanpakken en voorkomen van aderverkalking.

En dat is interessant, want hart- en vaatziekten komen veel voor en zijn doodsoorzaak nummer 2 in Nederland.


Naarmate we ouder worden, krijgen de meeste mensen stuggere bloedvaten, hetzij als gevolg van verlies van elasticiteit of door verkalking van de bloedvaten. Vitamine K2 helpt om het overtollige calcium naar de botten te transporteren. Vitamine K2 werkt hierbij nauw samen met vitamine D3. Vitamine D3 zorgt voor een goede opname van calcium in het lichaam en vitamine K2 zorgt ervoor dat het niet achterblijft in de zachte weefsels zoals de bloedvaten, maar in de botten wordt opgenomen waar het hoort.


Op deze manier gaat vitamine K2 in combinatie met vitamine D3 aderverkalking en botontkalking tegen. Bij een tekort aan vitamine K2 kun je naast aderverkalking en botontkalking ook last hebben van tandsteen, frozen shoulder, nierstenen of achillespeesproblemen en ontstekingen.Vitamine K2 wordt in zeer beperkte mate aangemaakt in onze darmen en komt maar in zeer kleine hoeveelheid voor in ons westerse dieet. Hierdoor ontstaan tekorten aan vitamine K2.

Het gebruiken van een hoogwaardig vitamine K2/D3 supplement is dus geen overbodige luxe. De opname van vitaminen werkt het beste in een gezonde cel.


De combinatie van Omega 3 vetzuren en vitamine K2/D3 is heel sterk om weg te blijven van volksziekte nummer 2: hart- en vaat problemen. Vitamine K2 en D3 zorgen dus voor een gezonde bloedsomloop, een goede hart- en vaatconditie, gezonde botten en het goed functioneren van het immuunsysteem.Maar let op dat je een zuiver en volwaardig vitamine K2/D3 supplement kiest en laat wellicht eerst even je waardes bepalen door middel van een bloedtest.


73 weergaven0 opmerkingen