Zoeken
  • maudvdmeer

Linzencurry met pindakaas

Bijgewerkt op: apr 26



Wat heb je nodig?

- 1 ui gesnipperd

- 1 teen knoflook fijngehakt

- 200g gedroogde rode linzen

- 1 blik kokosmelk

- 1 blik gepelde tomaten

- 400 gram flespompoen in blokjes

- 1 rode paprika in stukjes gesneden

- 1 el garam masala

- 1 tl komijn

- 1 tl koriander

- snuf gember

- snuf kaneel

- 1 el pindakaas

- olijfolie

- zilvervliesrijst


1. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.


2. Fruit de ui en de knoflook. Voeg paprika toe en daarna alle kruiden toe.


3. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en hak de tomaten in stukjes met je spatel. Roer de pindakaas door het tomatenprutje totdat de pindakaas opgelost is.


4. Breng het geheel samen met de kokosmelk aan de kook en voeg de linzen al roerend toe. Zet het vuur laag zodat het rustig kookt.


5. Ondertussen kook je de gewenste hoeveelheid rijst volgens de verpakking. De pompoen kook ik altijd los omdat pompoen veel sneller gaar is dan linzen. Deze schep je er op het einde doorheen.


6. Ondertussen blijf je geregeld roeren omdat de linzen het vocht opnemen van de saus. Voeg af en toe wat kokend heet water toe zodat niet teveel in dikt/aankoekt. Maar het mag ook weer niet te waterig worden.


7. Je linzencurry is klaar wanneer de linzen helemaal zacht zijn, dat duurt ongeveer 12 a 15 minuten.


8. Voor de liefhebbers van pittig kun je dit gerecht aftoppen met chili vlokken.


Ook lekker met volkoren naan!


Variatietip

- Wortel in plaats van pompoen

- Voor meer kleur en extra groente voeg ik altijd ook nog sperziebonen toe

- Wil je geen rijst eten? Kies dan voor zoete aardappel

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven