top of page

Healthy aging

Bijgewerkt op: 25 okt.

Nu ik 31 ben, realiseer ik me dat er een verschil is tussen oud

worden en ouder worden.


Oud worden gaat over je leeftijd in verhouding tot je perceptie ervan. Als je denkt dat het leven langzamer gaat, vertraag je mee. Je traint minder, eet wat slechter, krijgt minder slaap en zult dingen doen die het ouder worden versnellen.Veroudering is anders. Veroudering is een gecontroleerd proces van jouw lichaam. Je hebt verschillende invloeden die ervoor zorgen hoe snel (of hoe langzaam) je ouder wordt.


Wat zijn de juiste dingen?

1. Beweeg en daarmee een gezond lichaamsvet %. Dit is de groo


tste van allemaal. Visceraal vet


versnelt je verouderingsproces en verslechtert je metabolisme. Het verhoogt ontstekingen en stofwisselingsziekten. Je hebt geen sixpack nodig, maar je wilt het op niveau brengen waar het ziekte voorkomt en je jong houdt.


2. De beweeg driehoek

Krachttraining, cardio en mobiliteit.

Krachttraining helpt je spieren op te bouwen en cardio verbeterd hart en vaat gezondheid. Mobiliteit wordt gedaan voor een training en helpe


n je je lichaam te mobiliseren en tegelijktijdig de flexibiliteit te vergroten. Deze beweeg driehoek helpt je lichaam voorkomen dat je lichaam veroudert terwijl je energiek en lenig aanvoelt.


3. Wandel

Wandelen vermindert stress en verhoogt de creativiteit. Het houdt je hersens jong door bevordering van je neuroplasticiteit. Het bevordert ook je herstel. Hoe sneller je kunt herstellen, hoe beter je lichaam wordt. Streef naar 8-10k stappen per dag en doe het in de natuur voor het beste resultaat.
4. High performance slaap

Slaap is de tijd waarin je de afvalstoffen in je hersenen en lichaam kwijtraakt. Je spieren krijgen een toename van de bloedstroom, wat zuurstof en voedingsstoffen met zich meebrengt die helpen bij het herstellen, repareren en regenereren van cellen. De hersenen laden zich weer op. De enige manier waarop d


it gebeurt is tijdens je diepe slaapfase.

5. Eet een nutrient dense “dieet”

Voedingsstoffen spelen een enorme belangrijke rol bij het jong houden van zowel je lichaam als brein. Als je de effecten van veroudering wilt vertragen dan is je beste optie om voeding te eten rijk aan antioxidanten, collageen, omega-3 en vitamine k2.

6. Water

Mensen de goed gehydrateerd blijven zien er gezonder uit, hebben een betere huid en ontwikkelen minder chronische aandoeningen en leven langer. Vergeet hierin geen keltisch zout aan toe te voegen.

7. Volg het circadiaans ritme

Een circadiaans ritme speelt een vitale rol in je gezondheid. Wanneer je dit ritme volgt voel je je gezond, energiek en gefocust. Dit heeft alle te m


aken met slaap-waak cyclus, maaltijd timing, lichaamsbeweging en blootstelling aan de zon.
bottom of page