top of page

Geef mij de geur van koffie in de ochtend

Cafeïne is bewezen dat het prestatie bevorderend is.

Dus ik MOEST elke ochtend koffie voor mijn training

wanneer de training niet goed ging en ik thuis erachter

kwam dat mijn koffie nog op het aanrecht stond gaf ik

De koffie (cafeïne ) de schuld..


Is het slim om de dag te starten met koffie?

En dan hebben het eigenlijk over de cafeïne in de koffie


De voordelen van koffie; Verhoogt de focus, verbeterd cognitie, prestatie bevorderend en vrij van calorieën. Er zijn aanwijzingen dat onze genen deels verantwoordelijk zijn voor de exacte manier waarop iemand de effecten van cafeïne ervaart. De timing en dosering van koffie is erg belangrijk, zeker wanneer je gevoelig bent voor cafeïne.


Het circadiaans ritme heeft een natuurlijke opstart en door eerst te beginnen met koffie verstoor je dat natuurlijk ritme. Rond 07.30 stopt de melatonine afgifte en komen je darmen in beweging. Rond 10.00u ben je het meest alert.


Dus het antwoord is nee

Het beste kun je genieten van twee lekkere kopjes koffie tussen 10.00-13.00 uur. Daarna heeft je lichaam genoeg tijd om de cafeïne af te breken voordat je naar bed gaat.


bottom of page