top of page
  • Foto van schrijverMaud van der Meer

Balanceren tussen business en body. Richtlijnen voor het prioriteren van Fitness

Bijgewerkt op: 13 feb.
Je dagen zijn gevuld met vergaderingen, besluitvorming, leiderschapsontwikkeling en het navigeren door de zakelijke wereld, inclusief het waarborgen van een hoge werktevredenheid bij teamleden.


Deze levensstijl, hoewel spannend, laat vaak weinig ruimte over voor het handhaven van een gezonde levensstijl. Preventie, inclusief diverse gezondheidsrisico-inschattingen en screenings, staat meestal niet bovenaan de lijst voor de meest ambitieuze personen.

Het zijn niet alleen fysieke fitheid die een gezonde leidinggevende kenmerkt. Het gaat om het bevorderen van een levensstijl waarin jouw algehele welzijn voorop staat, inclusief mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Het omarmen van deze levensstijl betekent bewuste keuzes maken om je welzijn prioriteit te geven, zelfs te midden van een drukke agenda.


Immers, je kunt alleen leiden tot het niveau dat je gezondheid toelaat.


Het belang van gezondheid voor leiders

Als leider is je gezondheid je grootste troef. Het vormt de basis voor je vermogen om te presteren en te slagen in een veeleisende omgeving. Toch is het gebruikelijk dat leiders hun gezondheid over het hoofd zien en carrière verplichtingen boven persoonlijk welzijn plaatsen.


Echter, het negeren van je gezondheid kan leiden tot verminderde productiviteit, verschillende chronische aandoeningen, verhoogde stress, hoge cholesterolniveaus en over het algemeen een hogere beoordeling van gezondheidsrisico's op de lange termijn.

Fysieke fitheid is cruciaal voor het behouden van energie, focus en algemene productiviteit. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij gewichtsbeheersing en cardiovasculaire gezondheid, de stemming verbeteren en de cognitieve functie versterken. Bovendien kan voedingsadvies je lichaam voorzien van de nodige voedingsstoffen om optimaal te functioneren en een rol spelen in de algehele preventie van ziekten.


Fitness tips

Als leider kan het integreren van lichaamsbeweging in je dagelijkse routine een uitdaging zijn. Echter, met effectief tijdsbeheer kun je fysieke activiteit in je schema opnemen, waardoor je actief blijft ondanks een veeleisende carrière.

  1. Maak een plan. Succesvolle bedrijven beginnen met een plan. Dit dient als hun blauwdruk, die hen leidt naar de juiste acties die nodig zijn voor succes. Zonder een blauwdruk heb je geen plan om je te begeleiden, wat het risico op verdwalen en opgeven vergroot.

  2. Kleine stappen zijn je vriend. Als drukke ondernemer heb je niet talloze uren te besteden in de sportschool. Daarom is de Kaizen-filosofie van voortdurende verbetering je beste vriend.

  3. Beperk je beslissingen. Het toevoegen van onnodige beslissingen aan je dagelijks leven is niet ideaal en vergroot alleen maar de kans dat je last krijgt van beslissingsvermoeidheid. Maar door je beslissingen te beperken, verbeter je je mentale en emotionele fitheid terwijl je je hersenkracht spaart voor de belangrijke beslissingen binnen je bedrijf.

  4. Intensiteit boven duur. "Ik heb het te druk" is een van de meest gebruikte excuses van veel ondernemers om niet te sporten. Hoewel je misschien druk bent, is dit geen goed genoeg excuus om niet voor je gezondheid te zorgen. Als het gaat om het verbeteren van je conditie en lichaamsbouw, is de kwaliteit van je oefeningen belangrijker dan de duur en hoeveelheid oefeningen die je uitvoert.

  5. Beoordeel je omgeving. Of je nu verveeld bent op kantoor, gestrest van de laatste rapporten of iets nodig hebt om je gedachten af te leiden van wat je op dit moment aan het doen bent - omgevingsgedrag kan je fitnessdoelen maken of breken.

  6. Neem de tijd voor ontspanning. Een geweldige manier om je emotionele en mentale fitheid te verbeteren, is door te beginnen met mediteren. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, reserveer gewoon 5-10 minuten en ontspan je geest. Meditatie maakt je een betere ondernemer door je werk gerelateerde stress, eetgewoonten, immuunsysteem, focus, stemming en creativiteit te verbeteren. 

  7. Stel een vorm van verantwoordelijkheid en meetwaarden vast. In je bedrijf zijn er specifieke meetwaarden die je bijhoudt om de voortgang van je bedrijf te meten. Dit zorgt ervoor dat iedereen in de organisatie verantwoordelijk is voor het nakomen van zijn verplichtingen en het uitvoeren van zijn taken, terwijl het helpt te zien wat wel en niet werkt. Net zoals je deze tactieken in het bedrijfsleven vaststelt, is het belangrijk dat je dit ook doet met je gezondheid.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page