top of page
Zoeken
  • maudvdmeer

Atleten cake

Bijgewerkt op: 4 nov. 2022


Super easy om te maken en het is ook veilig voor de niet-atleten onder ons. Alleen raad ik wel aan om er iets minder van te nemen :)



Wat heb je nodig

- 200 g zoete aardappel

- 2 eieren

- 6 dadels

- 2 tl pindakaas

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl vanille-extract

- 25 g kokosrasp

- 30 g havermout

- 2 tl kaneel

- 50 g Blauwe bessen (diepvries)

- Snufje zout

- 80 g gehakte pecannoten


Hoe maak je het?

Verhit de oven voor op 170-175 graden.

Hak eerst in een foodprocessor de zoete bataat in kleine stukjes. Voeg de andere ingrediënten toe behalve de blauwe bessen en de pecannoten. Blijf mixen totdat alles goed is gecombineerd.


Voeg de blauwe bessen en de gehakte pecannoten toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

Schep alles in een browniebakschaal met bakpapier.


Bak het voor 45-55 minuten totdat het goudbruin is of prik er met een aardappelschilmesje in. En als het er schoon uitkomt is de cake klaar.


Laat het minimaal voor 30 minuten afkoelen, maar je kan het ook af laten koelen in de koelkast voor een paar uur. Dan is het makkelijker mee te nemen.


Lekker met een klodder yoghurt of kwark (plantaardig) en extra kokosvlokken

of neem het mee voor onderweg (op de fiets).



Enjoy!






119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page