Zoeken
  • maudvdmeer

Atleten cake

Bijgewerkt op: apr 24


Super easy om te maken en het is ook veilig voor de niet-atleten onder ons, alleen raad ik wel aan om er iets minder van te nemen ;)



Wat heb je nodig

- 200g zoete aardappel

- 2 eieren

- 6 dadels

- 2 tl pindakaas

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl vanille extract

- 25g kokosrasp

- 30g havermout

- 2 tl kaneel

- 50g Blauwe bessen (diepvries)

- Snufje zout

- 80 g gehakte pecannoten


Hoe maak je het?

Verhit de oven voor op 170-175 graden.

In een foodprocessor, hak eerst de zoete bataat in kleine stukjes. Voeg de andere ingrediënten toe behalve de blauwe bessen en de pecannoten. Blijf mixen totdat alles goed is gecombineerd.


Voeg de blauwe bessen en de gehakte pecannoten toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

Schep alles in een brownie bakschaal met bakpapier.


Bak het voor 45-55 minuten totdat het goudbruin is of prik er met een aardappelschilmesje erin en als het er schoon uit komt is de cake klaar.


Laat het minimaal voor 30 minuten afkoelen, maar je kan hem ook af laten koelen in de koelkast voor een paar uur. Dan is die makkelijker mee te nemen.


Lekker met een klodder yoghurt of kwark (plantaardig) en extra kokosvlokken

of neem het mee voor onderweg (op de fiets)



Enjoy!






89 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven