top of page
IMG_2976.jpg

Topsportcarrière 

Al van kleins af aan ben ik opgegroeid met zwemmen. Vanaf 2011 draai ik mee met de internationale medaille behalende 4x100m estafette vrije slag. Tijdens mijn zwangerschap ben ik blijven trainen tot de dag van de bevalling. In mei 2018 ben ik bevallen van mijn zoontje Mason en ik lag daarna al snel weer in het water. Binnen 9 maanden veroverde ik mijn plek terug in het estafetteteam 4x100m vrije slag. Mijn doel was het halen van de Olympische spelen in Tokyo. Dat is helaas niet gelukt. Daarom heb ik besloten om eind 2020 te stoppen met zwemmen. Het is na 15 jaar topsport tijd voor nieuwe avonturen. Ik kijk enorm trots terug op mijn zwemcarrière. 

Holistisch beeld 

Als olympisch ex-topzwemster weet ik als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is. Met een gezond voedingspatroon kun je optimaal presteren in zowel de sport als het leven. Gezondheid reikt veel verder dan wat je eet. We hebben de keuze om de juiste voeding, gedachtes en mindset te creëren. Maar denk ook aan je slaapkwaliteit, liefde voor jezelf en de mensen om je heen. 

IMG_1511.JPG
Schermafbeelding 2022-01-29 om 22.45.27.png

Terug naar de basis

Tijdens mijn opleiding voeding en diëtetiek voelde ik dat er “meer” was en ik geen antwoord kreeg op al mijn vragen met betrekking tot optimale gezondheid. Ik heb mij dan ook verder verdiept in orthomoleculaire voeding. Voeding komt uit de natuur. Helaas verleidt de voedingsmiddelenindustrie ons constant met zoete, zoute en vette voedingsmiddelen. Ze spelen slim in op de werking van onze hersenen. Het resultaat? In Nederland zijn ruim 10 miljoen mensen chronisch ziek, heeft meer dan 50% overgewicht en zijn we allemaal moe.

Zwangerschap 

De eerste 1000 dagen zijn van groot belang voor jouw kindje. Dit start al bij het moment van een kinderwens. Je wilt kinderen de best mogelijke start geven, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.


Veel klachten als hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes, pijn in banen en gewrichten, zwangerschapsdementie, depressie en vermoeidheid hoeven bij goede voeding en ondersteuning van suppletie geen belemmering te zijn. Maar heel veel zorgverleners weten dit niet of meten dit niet. 

IMG_2996.jpg
Over Maud: Diensten
bottom of page